Larmcentral

På larmcentralen sitter du som gillar att ha mycket att göra. Det är ditt ansvar att dirigera enheter från alla tjänster till olika ärenden. Det är ditt ansvar att rätt resurs kommer till rätt plats.

Du tar in samtal från allmänheten, och dirigerar därefter polis, ambulans eller räddningstjänst dit de behövs. Som operatör på larmcentralen är du startpunkten till kedjan för en räddningsinsats. Du är grunden för att hela rättsväsendet och räddningssektorn ska fungera. Som operatör på larmcentralen behöver du kunna uttrycka dig tydligt och effektivt både i skrift och tal. Du ska kunna lämna essentiell och korrekt information till rätt mottagare, och göra det på ett bra sätt.

Som person behöver du vara bra på att lösa kända och okända situationer, du behöver helt enkelt kunna lösa problem på bästa möjliga sätt. Det kommer uppstå situationer som kräver en lösning snabbt, och det är upp till dig att lösa den. Du kommer ibland ha stunder där du har mycket att göra under kort tid. Det krävs att du kan hantera situationer under press och du kommer behöva klara av att behålla lugnet under dessa stunder.

Vi jobbar metodiskt och systematiskt i vår tjänst. Vi behöver balansera vårt arbete mellan princip och metod samt känsla och intuition. Vår huvudsakliga uppgift och vårt mål är att skapa ett tryggare Stockholm för alla.