Polisen

Polisen

Välkommen till dig som är intresserad av Polisen på Stockholm Emergency Clan. Vi är en progressiv kår som strävar efter att utvecklas som helhet. Inom polisen möter du en stor variation av uppdrag och ett roligt arbete. Polisens verksamhet är otroligt viktig för att samhällsmaskinen skall fungera och det är därför vi tar vår uppgift med största allvar.

Vi här på Polisen har ett stort gemensamt intresse för polisens arbete och funktioner, vårt agerande är alltid relaterat till verkliga händelser och situationer. Där vår kunskap bygger på riktiga erfarenheter utifrån detta.

Du som är sökande till Polisen är en person har ett gediget intresse för Polisen men minst lika viktigt är ett intresse för att utveckla det.

Specialtjänster

Inom polisen finns det flera typer av olika tjänster som specialiserar sig inom varsitt område. Under följer information om varje specialtjänst som vi erbjuder. Notera att var tjänst:s text är skriven av person/personer som arbetar inom specialtjänsten

Förstärkt Regional Insatsstyrka

Förstärkt Regional Insatsstyrka Stockholm (FRI), eller Piketen som vi ofta benämner den, kallas ibland för polisens spjutspets eller främsta resurs, men vad innebär det? Är vi eliten som är totalt överlägsna alla andra poliser? Eller är vi utbildade inom allt hos polisen? Inte riktigt. Vi har ett väldigt inriktat verksamhetsområde, men det kräver bred kompetens inom ett flertal förmågor. Som insatsoperatör på den förstärkta insatsstyrkan hanterar du de situationer som anses vara för svåra eller farliga för kollegorna i poliskåren. Om de behöver hjälp så är det vi som kommer, om vi behöver hjälp är det ingen som kan komma och hjälpa oss. Därför är problemlösning en stor del av vårt arbete, vi måste alltid kunna lösa situationen, oavsett vad den är. Det gör insatsstyrkan till en unik tjänst, där bara de bästa inom områden som problemlösning, samarbete, stresshantering och disciplin platsar. Inom kåren har vi de tyngsta vapnena som polisen tillhandahåller, vi har de mest skyddade fordonen av alla, och framförallt så är vi de skickligaste poliserna. Låter det som något för dig? Varmt välkommen att visa vad du går för, vi ser fram emot det.

TA - Trafikavdelningen

Trafiken är hård och energirik, folk är ofta stressade och vissa även berusade när de framför sina fordon på våra vägar. Trafikavdelningens uppgift är att genom kontroller, hastighetsövervakning och profilering stoppa de som inte kan framföra sina fordon på ett trafiksäkert sätt. Alla trafikfordon som används operativt för att stoppa trafikförseelser är utrustade med de starkaste motorerna inom polisen, varför? Jo, för oss på trafiken är tiden mellan 0–100, men 100–0 likaså. Trafikavdelningen är specialistutbildade för att kunna hantera hektiska sitationer i trafiken som förföljanden, trafikdirigering och avstängning. 

Hundenheten

Vår uppgift kan se ut på många sätt. Allt ifrån att försöka gripa en flyende gärningsman till att söka efter försvunna eller förolyckade personer, söka efter narkotika, sedlar och vapen eller andra föremål som på ett eller annat sätt är viktigt för polisen att anträffa. Ett annat ärende kan handla om att bistå vid våldsamma situationer. Vi arbetar som andra ordningspoliser och larmas därför även på larm utöver dom som behöver hundkompetensen, däremot så prioriteras vi alltid om till platser där hundkompetensen behövs, till exempel ett sökande eller husrannsakan efter narkotika i fordon.

Polisflyget

Polisflyget jobbar tätt med de flesta andra operativa enheterna inom polisen. Med väldigt varierande arbetsuppgifter som till exempel: trafikövervakning, personaltransport, personsök samt övervakning och mycket mer! Som polis hos polisflyget så är du ute och patrull flyger över staden. Eller runt i en vanlig patrullbil och tar larm som en vanlig IGV polis men helt plötsligt går “flyglarmet”. Och då skall man ta sig till sin helikopters position för att sedan agera med hjälp av helikoptern. Hos oss kan du ha 2 olika befattningar vilket är Pilot eller Navigatör (andrepilot). Som pilot har du yttersta ansvar över helikoptern samt är den som flyger. Som navigatör har du ansvar för all radiokommunikation samt att du skall söka och hålla koll på objektet på marken. Samtidigt som du vägleder piloten så kan andra personen fokusera på att framföra farkosten på ett säkert och professionellt sätt.

flyg