Den sjunde februari 2021

Den sjunde februari 2021

Stockholm Emergency Clan fyller 5 år. Ja, kanske lite förvirrande då jag förra året la upp att vi fyller 3, men ibland är det svårt att tänka rätt. 

Som tur är är det sällan vi behöver tänka nu för tiden. Det mesta gör vi bara direkt från hjärtat och så använder vi hjärnan sekundärt – lite som ett stöd sådär. Kanske är tur det – vi ser ju hur det gick när jag skulle tänka förra året. 

Den sjunde februari 2016 föddes vår lilla bebis – SEC. Och den sjunde februari är varje år en stund av stolthet för oss i gemenskapen. 

Det känner vi alla. Veteraner som nykomlingar. För på fem år har vi inte bara definierat svenskt rollspel – vi har också utvecklat en gemenskap som heter duga. För de flesta andra betyder SEC just Stockholm Emergency Clan. Men för SECare så betyder det något annat. Det betyder kompisar, en mötesplats, en trygghet. Jag menar: hur sjukt är det inte egentligen? Vi “träffas” i princip varje dag. Vi skrattar med varandra i princip varje dag. Extra påtagligt blev det under 2020, när man helt plötsligt inte fick träffa någon. Jag vägrar tro att 

(oavsett kvalitet på rollspel eller bilmodeller) det inte är det vi ska vara mest stolta över.  

I fem år har vi varit pionjärer för den svenska rollspels arenan, och strävar varje dag för att uppnå vårt syfte som gemenskap – att ha roligt samtidigt som vi utvecklar och definierar seriöst och realistiskt blåljusrollspel i norden. (jag vet NORDEN!? Gissa hur förvånade vi blev när vi hittar discords i finland som snackar om hur vi gör grejer? Mäktigt!)

Efter fem år ändå – är vi inte bli lite gråhåriga och trötta? Jo kanske. Det tänker jag att andra får avgöra. Men samtidigt inte. För vilka är vi, egentligen? Vi är inget mer, och inget mindre än våra medlemmar. Än våra tittare som eminent likear en video på youtube, eller följer en livestream. Och just därför är ni, du som medlem, och du som hemlig beundrare våra viktigaste resurser. Ledningsgruppen i all ära men den är värdelös (no harm intended @kollegor) utan några medlemmar att inspirera. Utan en rollspelsarena att definiera och utan tittare att föranleda! 

Tack, du. 

Ett stort tack till dig som varit medlem, som någon gång kämpat för SECs vision. Tack till dig som är medlem, som just nu i allt du gör för vår gemenskap framåt, definierar den. Och tack till dig som på avstånd hurrar och ger oss en klapp på ryggen och motiverar oss när vi känner oss gråhåriga. 

Låt det bli 5 år till av rollspel som sätter kvalitet och gemenskap före allt. Grattis till dig Stockholm Emergency Clan. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *